Mimer loppmarknad

Mimer loppmarknad äger rum 11/5 & 7/9 2019 kl. 10:00-16:00.

Anmälan för loppisen i maj öppnar den 4 mars kl. 18.00 och görs per telefon/sms till 073-780 36 54 eller mail via hemsidan.

Anmälan för loppisen i september öppnar den 12 juni kl. 18.00 och görs per telefon/sms till 073-780 36 54 eller mail via hemsidan.

Var?
På Norrtullsgatans båda sidor mellan Odenplan och Vanadisvägen (300 m).

Vad kostar det?
Mimer Loppmarknad160kr/plats. Invänta bekräftelse på att plats finns och betala därefter in anmälningsavgiften senast 7 dagar efter anmälan för att garantera den. Om du inte har möjlighet att betala i tid är det viktigt att du meddelar tydligt besked. Intresset för Mimer loppmarknad är mycket stort och din plats plockas bort om varken betalning eller besked inkommer. När loppisdagen sedan närmar sig, skickas ett platsnummer som ska synas där du står. Den plats som har den stiligaste skylten vinner anmälningsavgiften i retur! Det kommer att delas ut ett vuxenpris och ett barnpris.

Hur anmäler jag mig?
Anmälan går bra att göra via telefon/sms: 073-780 36 54 eller mail: mimer@kanonkulan.se. Anmälan tas emot i turordning och inbetalning av avgift sker först när du mottagit bekräftelse på att plats finns. Om många hör av sig samtidigt kan bekräftelsen dröja några dagar.

Vad behöver jag ta med?
Ett eget bord att ha dina prylar på som du vill sälja. Att delta innebär en onumrerad plats som du själv väljer. Med syftet att främst sälja begagnade prylar eller annat seriöst. Det är inte tillåtet att sälja alkohol eller mat, men vem som helst är välkommen att delta. Flera butiker bokar platsen utanför sitt eget skyltfönster för att delta med egna bord. Vilka platser detta gäller informeras deltagarna om när dagen för loppmarknad närmar sig. Där kan ingen annan är butiksägarna själva stå.

Hur ofta är det loppmarknad?
Varje vår och höst. Anmälan kan göras först när tillståndet är färdigt och ett bestämt datum anges på kanonkulan.se. De 200 första tilldelas plats.

Om Mimer Loppmarknad
Mimer Loppmarknad

Mimer Loppmarknad startade i liten skala av boende i kvarteret Mimer i Vasastan 2006. Det blev snabbt en populär och uppskattad aktivitet som efter några år flyttade ut på Norrtullsgatan mellan Odenplan och Vanadisvägen i Stockholm. Numera arrangeras Mimer loppis traditionellt både vår och höst som en 300 meter lång och självklar folkfest. Drygt 200 bord brukar delta och under de senaste åren har inte alla som har velat delta fått plats varför bokning i tid behövs.
Deltagarna medtager eget bord då polisens tillstånd för en loppmarknad på så sätt kostar mindre.

Namnet Mimer härstammar från den nordiska mytologin som under vikingatiden för drygt tusen år sedan delvis fungerade som religion innan kristendomens fotfäste. Sagan handlar om en jätte som bevakade Mimers brunn. Den magiska brunnen var även vishetens källa. Den som drack ur brunnen visste allt och kunde se in i framtiden. Historien berättas i Ynglingasagan som en så kallad asatro från de tidigare gudavärldarna Midgård, Asgård och den onda världen Jotunhem. Denna religion förvandlades under kristendomens intågande just till en spännande saga som läses än idag.

Om vårt lyckade samarbete med Myrorna sen 2014

MyrornaMed anledning av att det alltid lämnas saker kvar på gatan eller att alla prylar inte får plats i försäljningen, arrangerades vid Mimer Loppmarknad 2014-2015 ett hjälpprojekt. På förslag skänktes vad vi redan innan loppisen visste att vi inte behöver till människor som behöver det bättre. Hjälporganisationer arbetar ofta ideellt och kan av praktiska skäl inte hämta föremål på helger även om intresse finns. Men efter diskussioner med olika organisationer tackade Myrorna ja till den möjlighet som uppstår kring ett större arrangemang som Mimer. För oss som deltog i loppisen uppstod samtidigt chansen att både arrangera en trevlig loppmarknad och att smidigt skänka sådant som blev kvar eller som hade lagts åt sidan redan innan. Insamlingen blev både uppskattad och överväldigande. Myrorna hämtar fortsatt när de har möjlighet och tar Ej emot möbler eller stålstänger så som kläd- eller gardinstänger. Bilbarnstolar mottages ej av säkerhetsskäl.
Det är viktigt att föremålen håller för transport så packa gärna allt i kartonger och med väl skyddat porslin. Påsar och säckar kan användas till kläder.

Vid funderingar samt anmälan att delta, välkommen att höra av Dig!