Mimer loppmarknad

Höstens loppmarknad går av stapeln lördag den 7 september 2024 kl.10.00-16.00. Anmälan öppnar torsdag 13 juni 2024 kl.18.00.

Var?
På Norrtullsgatans båda sidor mellan Odenplan och Vanadisvägen (300 m). OBS! Den 7/9 arrangeras tillfälligt på Hagagatan 2-40 (båda sidor) pga vägbygge på Norrtullsgatan.

Vad kostar det?
170kr/plats. Invänta bekräftelse på att plats finns och betala därefter in anmälningsavgiften senast 7 dagar efter anmälan för att garantera den. Om du inte har möjlighet att betala i tid är det viktigt att du meddelar tydligt besked. Intresset för Mimer loppmarknad är mycket stort och din plats plockas bort om varken betalning eller besked inkommer. När loppisdagen sedan närmar sig, skickas ett platsnummer som ska synas där du står. Efter 10 år har tävlingen för stiligaste skylten avslutats. Tack för alla kreativa, färgstarka bidrag där många skyltar fortsatt finns att beundra i galleriet!

Hur anmäler jag mig?

Mimer Loppmarknad

Anmälan går bra att göra via telefon/sms:
073-780 36 54 eller mail: mimer@kanonkulan.se.
Anmälan tas emot i turordning och inbetalning av avgift sker först när du mottagit bekräftelse på att plats finns. Om många hör av sig samtidigt kan bekräftelsen dröja några dagar.

Vad behöver jag ta med?
Ett eget bord att ha dina prylar på som du vill sälja. Att delta innebär en onumrerad plats som du själv väljer. Med syftet att främst sälja begagnade prylar eller annat seriöst. Det är inte tillåtet att sälja alkohol eller mat, men vem som helst är välkommen att delta. Flera butiker bokar platsen utanför sitt eget skyltfönster för att delta med egna bord. Vilka platser detta gäller informeras deltagarna om när dagen för loppmarknad närmar sig. Där kan ingen annan är butiksägarna själva stå.

Hur ofta är det loppmarknad?
Varje vår och höst. Anmälan kan göras först när tillståndet är färdigt och ett bestämt datum anges på kanonkulan.se. De 200 första tilldelas plats.

Om Mimer Loppmarknad

Loppmarknad

Mimer Loppmarknad startade i liten skala av boende i kvarteret Mimer i Vasastan 2006. Det blev snabbt en populär och uppskattad aktivitet som efter några år flyttade ut på Norrtullsgatan mellan Odenplan och Vanadisvägen i Stockholm. Numera arrangeras Mimer loppis traditionellt både vår och höst som en 300 meter lång och självklar folkfest. Drygt 200 bord brukar delta och under de senaste åren har inte alla som har velat delta fått plats varför bokning i tid behövs.
Deltagarna medtager eget bord då polisens tillstånd för en loppmarknad på så sätt kostar mindre.

Namnet Mimer härstammar från den nordiska mytologin som under vikingatiden för drygt tusen år sedan delvis fungerade som religion innan kristendomens fotfäste. Sagan handlar om en jätte som bevakade Mimers brunn. Den magiska brunnen var även vishetens källa. Den som drack ur brunnen visste allt och kunde se in i framtiden. Historien berättas i Ynglingasagan som en så kallad asatro från de tidigare gudavärldarna Midgård, Asgård och den onda världen Jotunhem. Denna religion förvandlades under kristendomens intågande just till en spännande saga som läses än idag.

Om vårt lyckade samarbete med Myrorna sen 2014

Sen 2014 har Myrorna, som är en ideell organisation, hämtat gåvor som deltagarna skänkt efter dagens slut vid samtliga tillfällen de har haft möjlighet. Hjälporganisationer arbetar vanligen ideellt och kan av praktiska skäl inte alltid hämta på helger även om intresse finns. Insamlingarna har varit oerhört uppskattade av både oss och dem. Föremålen säljs vidare i butik varav pengarna används till välgörenhet. Myrorna gör ett storslaget arbete! De hämtar fortsatt när de har möjlighet men tar EJ emot möbler eller stålstänger så som kläd- eller gardinstänger. Bilbarnstolar mottages ej av säkerhetsskäl. Det är viktigt att föremålen håller för transport så packa gärna i kartonger och med väl skyddat porslin. Påsar och säckar kan användas till kläder. Tänk på att skydda mot eventuellt regn.

Insamlingar av begagnad utrustning till Norrtulls lokala sportklubb (NSK)

Vid några tillfällen har även sportklubben NSK arrangerat insamlingar där de har önskat alla sorters begagnade NSK-kläder, fotbollsskor och skor för inomhusidrott, utrustning som bandyklubbor, fotbollar, pingisracket, målvaktshandskar, benskydd, ryggsäckar m.m. Materialet behöver vara i rent och dugligt skick och har samlats in med syfte att användas i NSK:s beundransvärda integrationsprojekt. Om du har utrustning som kan vara till användning för dem och som du inte längre behöver, skänk det gärna till oss på nästkommande loppmarknad!

Vid funderingar samt anmälan att delta, välkommen att höra av Dig!